Seguirem igual amb el bàsquet?

Palau Blaugrana
Palau Blaugrana; foto: Wikipèdia

El Barça de bàsquet va tornar a consumar un nou fracàs després de fer el ridícul en el cinquè i definitiu partit de la sèrie contra l’equip rus del Lokomotiv Kuban. Quan l’equip estava en una molt bona situació per guanyar, va fer un lamentable darrer quart anotant només cinc punts. Així no es pot guanyar.

Fa uns mesos, a la Copa del Rei, el Barça va caure eliminat al primer partit… i l’any passat, any en blanc sense arribar a la Final Four i perdent la sèrie contra el Reial Madrid per la via ràpida. Seguirem així? o ho intentem arreglar prenent decisions?

Crec que el primer que s’ha de fer és canviar l’entrenador. Xavi Pascual no enganxa i pren unes decisions difícils d’explicar: un dia Oleson té molt protagonisme i després el tenim uns quants partits desaparegut a la banqueta. Un dia Pau Ribas disposa de molts minuts en pista i després no es confia en ell. Ningú sap quin és el jugador que ha de prendre la responsabilitat. Es va fitxar un base de la NBA amb molta experiència, Arroyo, i… no serveix ni per repartir aigua en els temps morts. Samuels? … Steve Trumbo o Granville Waiters amb 50 anys li donen 40 voltes… Doellman apareix quan hi ha lluna plena… No s’ha encertat ni en els fitxatges, ni en la direcció tècnica. I.. em sap greu dir-ho, però la Lliga no la guanyarem…

Dit això, la temporada vinent, segons la meva opinió s’ha de decidir quin bloc de jugadors s’han de quedar. Jo em quedaria només amb Satoransky, Pau Ribas, Àlex  Abrines, Tomic i poca cosa més… potser Dorsey o Peperoglou… entenc que no se’n poden fitxar 10 o 11. Navarro ha estat, segurament, el millor jugador de la història de la secció, però ja ha arribat el moment de buscar un altre referent. A més, la seva fitxa és altíssima.  I, tal i com he mencionat anteriorment, aire fresc a la banqueta. Si fem quatre retocs i seguim amb el Xavi Pascual, l’any vinent hauré de tornar a escriure el mateix… podré fer un “talla-enganxa”. De fet, el 25 de juny del 2015 vaig escriure aquest article: http://www.blaugrana.cat/2015/06/25/analisi-del-barca-de-basquet/ … res ha canviat.

Blaugrana.cat, el blog del Barça. Opinió blaugrana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *