Gol de xilena de Rivaldo

El gol de xilena de Rivaldo és, sense dubte, un dels gols històrics de la història del Futbol Club Barcelona.

Posem-nos en situació: temporada 2000/01; 17 de juny de 2001; última jornada; partit al Camp Nou; Barça-València.

El Barça necessitava la victòria en la darrera jornada de Lliga de la temporada 2000/2001 per quedar quart a la Lliga i així tenir plaça en la Lliga de Campions de la temporada següent. En cas de victòria blaugrana, el València quedava fora de les places “Champions”. Només valia la victòria. Un empat o una derrota condemnava als catalans a jugar la UEFA. O Barça o València.

El partit va començar bé amb gol de Rivaldo, però el valencianista Rubén Baraja empatava el partit a 1. La situació es va repetir amb un segon gol del brasiler i posterior empat també de Rubén Baraja.  En el darrer minut del partit, quan els aficionats del Camp Nou ja s’estaven fent a la idea que tocaria jugar la UEFA, va aparèixer la genialitat. Frank de Boer va assistir a Rivaldo, aquest va controlar la pilota amb el pit just a la frontal de l’àrea i va inventar-se una xilena que va ajustar la pilota al pal esquerra de la porteria valencianista sense que el porter pogués fer res per evitar el gol.

El Camp Nou va embogir. Queda en la retina la imatge del president Joan Gaspart celebrant el gol d’una manera exultant. Gran nit.

De totes maneres, analitzant la situació en perspectiva, sembla que parlem d’una altra era. Estàvem celebrant la quarta plaça en la classificació final de la Lliga. Avui en dia el Barça és un club guanyador; tot el que no sigui quedar primer és un fracàs. Com podíem estar tan contents per un quart lloc? Per sort els temps han canviat.

Blaugrana.cat, el blog del Barça. Opinió blaugrana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *