Anàlisi del Barça de bàsquet

Hem acabat la temporada i no s’ha guanyat cap títol. El Madrid ha estat un equip molt superior en tot i ha vençut al Barça a la final de la Lliga ACB quan i com ha volgut.

Actualment ens trobem molt lluny de la qualitat que presenta l’equip madridista, el qual té 2 bases de primer nivell (Llull i Rodríguez), una línia exterior que fa por (Carroll, Rivers, Rudy Fernández, Maciulis) i un interior excel·lent (Felipe Reyes, Noccioni, Ayón, Slaughter). Crec que a 5 partits no teníem opcions.

Des del punt de vista blaugrana, no s’ha aconseguit cap dels objectius de la temporada, i ni tan sols s’ha arribat a la classificació per a la Final Four de l’Eurolliga. Això requereix una reflexió.

Segons el meu parer, enguany hi ha hagut molts errors de planificació i de gestió esportiva els quals analitzo a continuació:

  • Planificació esportiva: l’estiu passat es van fitxar diversos jugadors que no han ofert un rendiment òptim. Es va fitxar Pleiss com a jugador interior per donar alternativa a Tomic, però salvant les distàncies, són del mateix estil (alts, àgils i primets). Segurament com alternativa de Tomic el que es necessita és un jugador fort, de pes, corpulent. No tenim “kilos” a dins la zona. Per altra banda, crec que hauríem de plantejar-nos la substitució de la “bomba” Navarro. Cal afirmar que probablement és el millor jugador de la història de la secció, però ja té una edat i molts problemes físics. A més, el cost salarial és molt elevat. Nachbar i Lampe no han estat jugadors a l’alçada de l’equip. Seguint amb l’anàlisi, el nivell de Deshaun Thomas ha estat decebedor. Finalment voldria fer referència al fet que a l’equip li falta molt de caràcter; li falta un parell de jugadors amb “garra” tipus Audie Norris, Pete Mickael o Roger Grimau.
  • Entrenador: crec que en Xavi Pascual aquesta temporada no ha sabut treure rendiment a l’equip. Un dia podia tenir molt de protagonisme l’Àlex Abrines o Lampe i posteriorment es quedaven sense jugar. Un dia podia ser titular Nachbar i el següent partit no apareixia. Hem tingut per exemple a un jugador com Jackson que quasi no ha participat en tota la temporada i resulta que a la final juga molts minuts. Tenim un jove jugador amb una qualitat increïble com en Mario Hezonja i es passa la major part de la temporada a la banqueta. Per cert, l’any que ve se’n va a la NBA. Em sembla que no ha sabut gestionar bé la plantilla.
  • Malgrat la mala planificació esportiva i de gestió de l’entrenador, evidentment els jugadors també tenen bona part de culpa pel seu baix rendiment.
Navarro
Juan Carlos Navarro

Dit això, penso que l’any vinent ha de continuar Oleson, Abrines, Satoransky, Justin Doellman, el recent renovat Tomic i tan de bo Hezonja. Em sap greu per Marcelino Huertas, però no hauria de continuar; s’ha de fitxar un base dels millors d’Europa o de la NBA. A part hem d’incorporar un bon escorta, un ala-pivot “tipus Lorbeck” i un 5 de pes i corpolent. Hem de preparar un equip amb 10 jugadors titulars d’alt nivell. Hi ha molta feina per fer, veurem què passa…

Blaugrana.cat, el blog del Barça. Opinió blaugrana.

Un pensament sobre “Anàlisi del Barça de bàsquet”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *